04 Apr
04Apr

Goeie nacht

Goed slapen is je grootste goed op weg naar een leven in balans. Er is namelijk niets zo helend als diepe slaap! Helaas is dit niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Als ik een gemene deler zou moeten noemen van alle mooie mensen die ik in mijn praktijk zie, is het dat er altijd wel iets aan de slaap op te merken is. Zelfs de mensen die aangeven prima te slapen, laten na de nodige leefstijlaanpassingen weten dat ze nóg dieper in dromenland verkeren dan voorheen.

Een tijdlang heb ik zelf mogen ervaren wat slapeloosheid met een mens kan doen. Toen ik zelf geen andere uitweg zag dan slaapmedicijnen te gebruiken, viel het mij pas op hóeveel mensen dit gebruiken!! En hoe normaal het eigenlijk werd gevonden. Ook liggen de vrij verkrijgbare melatonine tabletten in menig nachtkastje terwijl dit uiteindelijk je bioritme alleen maar verder verstoord.

Slaap elixer

Afijn, laten we het hebben over wat de natuur te bieden heeft. Want naast thee heeft Ayurveda fantastische tonics om je gezondheid te ondersteunen. Ze bevatten vaak adaptogenen die bijzonder helende eigenschappen hebben. Deze unieke groep van natuurlijke kruiden past zich zodanig aan in jouw lichaam dat het precies z'n werk doet op de juiste plek.. Het woord zegt het eigenlijk al: to adapt = aanpassen. Helemaal op maat dus.

In de tijd dat slapen niet in mijn agenda stond en insomnia mij om de oren sloeg, heb ik deze Slaap Elixer bedacht; verwarmend, kalmerend en letterlijk slaapverwekkend ;)

Ayurvedische slaapmelk recept

Recept Slaap Elixer:

Wat heb je nodig?

Voor 1 pers.

  • 1 tl ghee
  • 1/2 el ashwagandapoeder
  • 1/4 tl Reishi paddenstoelenpoeder
  • 2 groene kardemompeulen
  • 350 ml warme bio amandelmelk
  • 1 tl honing of ahornsiroop

Bereiden

Warm de amandelmelk op in een pannetje of melkopschuimer. Pak ondertussen je favoriete mok (belangrijk ;) en voeg de ghee, ashwagandapoeder en reishi toe. Breek de groene kardemom open en vijzel de pitjes tot een fijn poeder. Gemakshalve kan je hier ook kardemompoeder pakken, maar geloof me als ik zeg dat vers gemalen nóg veel lekkerder is. Roer als laatste naar smaak wat honing of ahornsiroop erdoor en bestrooi evt. met een snuf Ceylon kaneel.

Tip: wees schaars met de reishi, qua smaak is het namelijk niet per se je beste vriend. Voor je lichaam echter wel!


Heb je 'm geprobeerd? Laat vooral in de comments achter wat je er van vond of wanneer je een aanvullende tip hebt! Delen = helen :)Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.