Neti pot van keramiek. Een veelgebruikt, preventieve tool uit de yoga. Lost slijm op en reinigt de neus en sinussen. Stimuleert de geest.


15 
  • SKU: 002
  • Verzending: 

Meer Informatie


Neti pot - Neusreiniger

De neti pot is een klein, keramisch potje waarin je met een zoutoplossing je neus en sinussen kan reinigen. Het is een eeuwenoude, natuurlijke manier om allergieën, snurken, hoofdpijn, sinusproblemen en verkoudheid te voorkomen en/of te verzachten. Ook is het inmiddels heel effectief gebleken bij smaak- en geurverlies.

Deze reinigingstechniek komt oorspronkelijk uit de yoga; een zusterfilosofie van Ayurveda, de Indiase gezondheidsleer die een holistische kijk op de mens en zijn gezondheid heeft. Het beste gebruik je de neti pot in de ochtend na het tongschrapen. De neus wordt gereinigd met behulp van zuiver Himalaya zout opgelost in water.


Gebruiksaanwijzing

Giet 240ml gefilterd en gekookt, afgekoeld water in de neti pot met 2 gram (ongeveer 1 tl.) zuiver Himalaya zout. Breng je kin iets naar binnen en draai het hoofd 45 graden boven de gootsteen. Zet de punt van de neti pot aan je neus, adem door je mond en laat het water zachtjes via het andere neusgat eruit stromen. Stop halverwege en wissel van kant.


Ochtendritueel

Creëer voor jezelf een ochtendritueel om de dag fris en energiek te beginnen. Reserveer iedere dag 10 minuutjes voor jezelf om je tong te schrapen, tanden te poetsen, neus te reinigen en een glas warm water te drinken. Ritme en routine zorgen voor rust in lijf en hoofd en de reinigingstools verzorgen je gezondheid preventief!


Disclaimer: Neus en/of sinusproblemen? Overleg altijd eerst even met je huisarts voordat je de neti pot gebruikt. Ook in het geval van een chronische bloedneus en een verhoogde kapha wordt de neusreiniger afgeraden.